гр. Нови Искър, ул. "Искърско дефиле"

Рисунките на малката Райа Тошкова красят сградата на районна администрация „Нови Искър”

Публикувана на: 06/02/2012

Стартира втората самостоятелна изложба на талантливата Райа Тошкова от село Локорско. Инициативата се осъществява благодарение на желанието на районна администрация на „Нови Искър”, с идеята сградата на общината да бъде, освен място, в което да се извършват административни услуги, то също така да се превърне и в своебразна галерия, в която редовно да намират място произведенията на местни талантливи деца. Всеки делничен ден от 8:30 до 17:00 часа всеки, който посети сградата на ул. „Искърско дефиле” № 123, ще може да се наслади на произведенията на малката Райа.

 

Творческият път на Райа тръгва от ежегоден конкурс за изписване на великденски яйца, който е организиран от читалището в  село Локорско. Почти от същият период започва да рисува. Темата, която най-силно я вълнува и присъства в почти всички нейни рисунки е „Приказните герои”.

 

Това е втора детска изложба, инициирана от кмета на района, г-жа Даниела Райчева. Първата завърши дни преди Нова година и беше от рисунки на деца от 171 ОУ „Стоил Попов” в квартал Кумарица.

Фотоалбуми