гр. Нови Искър, ул. "Искърско дефиле"

Поздравителен адрес от кмета на района по повод Деня на народните будители

Публикувана на: 01/11/2020

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ!

Уважаеми жители на район "Нови Искър",

На този светъл празник искам да поздравя всички будители в район "Нови Искър", всички учители, читалищни дейци, писатели, журналисти, творци от всички сфери на изкуството и от всички поколения. Честит празник!

Днес празнува българската духовност!

През 2020 г. посрещаме този светъл празник по необичаен начин. Изправени сме пред трудни времена. Днес, още по-силно и необходимо е да си спомним, че българите сме велик народ, с хилядолетна история, устоял през много трудности на времето и преминавал през тях ставайки все по-силен. Така ще преминем и през това изпитание и ще излезем още по-силни.

Нека отдадем почит към делото на всички онези достойни българи, отдали живота си за запазването и развитието на народния дух и култура. Нека ценим, пазим и надграждаме делото на българските будители и нека днес се обърнем с думи на благодарност към съвременните български будители - учителите на България, хората на културата и духовността.

С времето този ден не бива да губи смисълът, който са му дали
хората, в чиято чест го има!

Не трябва по инерция да изпитваме някаква гордост, а да правим така, че хубавите неща да се случват сега, във времето, в което живеем. От нас зависи мъдростта на предците, знанието и традициите и въобще всичко,
което наричаме мое родно място, да бъдат съхранени и продължат и след нас.

Пожелавам Ви здраве и много нови успехи по пътя на духовността, образованието и просветата. Вие сте героите на нашето време, които всеки ден с делата си показват, че никое разстояние не може да ни отдалечи от знанието.

Честит празник!

Фотоалбуми