гр. Нови Искър, ул. "Искърско дефиле"

На 21 ноември /събота/ от 10.00 до 16.00ч. в с. Доброславци, пл. Мегдана, район „Нови Искър“ ще се организира предаване на стари гуми.

Публикувана на: 18/11/2020

 

На 21 ноември /събота/ от 10.00 до 16.00ч. в с. Доброславци,  пл. Мегдана, район „Нови Искър“  ще се организира  предаване на  стари гуми.

 Еднодневната инициатива, която е съвместна на Столичен инспекторат и РА „Нови Искър“ ще даде възможност на гражданите да оставят негодните гуми на място, което е определено за тази цел за деня. Впоследствие те ще бъдат събрани и транспортирани, а мястото почистено.

Столичен инспекторат напомня, че в сезона на смяна на автомобилните гуми не трябва ги изоставяме на места, където замърсяват околната среда и могат да попаднат в ръцете на недобросъвестни граждани,  за  да бъдат изгаряни.

Напомняме още, че има осигурена  възможност  на гражданите да предадат  излезлите от употреба гуми по един от следните начини:
В автосервизите, където се извършва смяната на гуми, като тези обекти са задължени да осигурят възможност за приемане на излезли от употреба гуми от крайните потребители безплатно;
Също така безплатно хората могат да се възползват от площадките на „Норд гуми“ ЕАД, съгласно сключен договор със Столична община. Площадките се намират на следните адреси:
гр. София, бул. "Илиянци" № 6;
гр. София, жп гара София-Север;
гр. София, район "Банкя", ул. "Райко Даскалов" № 51
както и  местата, определени за тази цел в 12  района : „Люлин“,„Връбница“, „Младост“, „Сердика“, „Кремиковци“, „Нови Искър“, „Банкя“, „Слатина“, "Овча купел", „Красна поляна“, „Надежда“и „Искър“.

 

Адресите могат да се видят в рубриката КАМПАНИИ на страницата на Столичен инспекторат.

На тел. 02 987 55 55 в Оперативния център на инспектората също може да се получи такава информация.

Фотоалбуми