Велопоход и театър на открито за деца и родители




Столична Община със съдействието на сдружение "Велоеволюция", организира съботен велопоход за най-малките колоездачи и любители на велосипедите и техните родители.Събитието се организира като част от дейностите по проект „Енергийна визия 2020 за градовете от Югоизточна Европа“. 

На 11.10 (събота) от 10.00 часа, на бул. „Витоша“, пешеходното пространство при кръстовището с бул. “П.Евтимий” е сборният пункт за всички фенове на велосипеди-, ролери, кънки, скейтборд и всички алтернативни и природосъобразни начини за транспорт в града. Походът ще поеме в посока Южен парк, където ще има изненади за най-малките велосипедисти. 

Това е събитие за хората с нестандартни немоторни превозни средства. Независимо дали са за забавление или за ежедневно придвижване, те са част от градското движение, новия колорит и стил на нашата модерна столица.

За безопасното преминаване на велопохода по софийските улици автомобилното движение ще бъде отцепено по маршрута:  бул. „Витоша“ - ул. „Бяла черква“ - бул. „Петко.Ю.Тодоров“ - Южен Парк.

Походът ще бъде посрещнат на голямата поляна при бившата сцена със специално театрално представление на открито "Загаси крушка - посади дърво".

 За всички родители и техните деца сдружение "Велоеволюция" организира безплатно обучение по безопасно градско колоездене след представлението.

  

Събитието се организира в рамките на проект на Столична община “Енергийна визия 2020 за градовете от Югоизточна Европа” съфинансиран по програмата за транснационално сътрудничество South East Europe (SEE) на ЕС

 

 

За контакт:

Дафинка Върбанова

главен експерт

дирекция „Европейски програми и проекти“

Столична община

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА