Йорданка Фандъкова: Средствата от приватизация на общинска собственост се инвестират приоритетно в здравеопазване и образование


2015 година ще бъде годината за модернизиране на общинската родилна грижа в двете най-големи общински АГ болници - ІІ-ра САГБАЛ „Шейново“ и „Света София“. Виждаме къде са инвестирани средства от приватизацията на общинско имущество - в болница „Шейново“ са инвестирани 800 000 лева за разкриване на нови родилни зали, а след няколко месеца ще видим и резултати от ремонта в общинската болница „Света София“. Това е модел за доказателство къде отиват средствата от общинския приватизационен фонд на Столична община. Средствата от приватизация на общинска собственост се насочват приоритетно в здравеопазване и образование. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на нови 5 родилни зали в АГ болница „Шейново“.

До сега от началото на годината във ІІ-ра САГБАЛ „Шейново” са родени 1056 бебета. Предстои разглеждането и на доклад за инвестирането на още 77 хил. лв. за два респираторни апарата в неонатологичното отделение на ІІ-ра САГБАЛ „Шейново”. В болница „Света София“ със средства от столичния общински приватизационен фонд и европейски средства се извършва ремонт на гинекологичното и неонатологичното отделения и се доставя ново оборудване.   

При откриването бе извършен водосвет на болницата и новите родилни зали.   

Присъстваха и Елен Герджиков, председател на СОС, Дончо Барбалов, зам.-кмет по направление "Финанси и стопанска дейност" към Столична община, Антоанета Пейчева, зам.-кмет по направление „Столично общинско здравеопазване“ към Столична община и д-р Румен Велев, изпълнителен директор на ІІ-ра САГБАЛ „Шейново“.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА