Кметът на София провери изграждането на Центъра за управление на трафика

Към момента центърът е оборудван със сървъри и стена за видеонаблюдение, както и системи за аварийно захранване. Модернизирани са 43 светофарни уредби в София. На всяко от тези кръстовища са монтирани индуктивни рамки за броене на трафика и е инсталиран софтуер за локално адаптивно управление на трафика. На 16 от тях вече е инсталирана и система за видеонаблюдение.   

Предвижда се общо 160 натоварени кръстовища в София да бъдат с изградена система за централизирано управление. На кръстовищата ще бъдат монтирани различни видове детектори и електромагнитни датчици, чрез които ще се получава информация за натовареността на дадено направление. Системата ще отчита най-натовареното направление и то ще получава предимство. По този начин се намаляват задръстванията.   

Акцент в системата са и превозните средства на бърза помощ и пожарната. Основните ползи от въвеждането на интелигентна система за управление на трафика са: намаляване на времето за пътуване от точка “А” до точка “B” и намаляване на вредните емисии. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА