Кратка ретроспекция на Седмица на пожарната безопасност в район „Нови Искър“ 2015

В седмицата от 7 до 14 септември се проведе седмицата на пожарната безопасност. Инициативата  е във връзка с празника на българската пожарна - 14 септември.  Инициативата включваше различни мероприятия, организирани от участъковата пожарна служба в Нови Искър, подкрепени от районна администрация "Нови Искър" в лицето на кмета г- жа Даниела Райчева и екипа й.

Най- голям интерес предизвикаха мероприятията организирани от ВПД началника на УПБЗН Нови Искър инспектор Богдан Личев  в детските градини в кв. Гниляне и кв. Кумарица, както и посещението на деца от ЦДГ 2 в пожарната. Те с интерес участваха в мероприятията на пожарната и имаха възможността да се докоснат до професията пожарникар и нейните предизвикателства. Силен отзвук и интерес получи инициативата със засаждане на дръвчета в село Лолорско в горски масив пострадал от пожар през 2013 г. В тази инициатива се включиха и представители от Държавно-горско стопанство, кметство Локорско, деца и родители от селото.

Наградени лично от директора на Столичната пожарна бяха доброволците,  участвали в ликвидирането на пожарите, възникнали в горски масиви над село Кътина. На официалната церемония в пожарната служба в Нови Искър присъства и началника на 02 РУП-СДВР комисар Иван Каназирски. В сградата на районната администрация бе проведена и кръгла маса на тема “Пожарната безопасност - взаимна отговорност и предизвикателства. На нея взеха участие всички кметове на кметства, директори на детски и учебни заведения, представители на горското стопанство и доброволци. Инспектор Богдан Личев запозна присъстващите с актуалното състояние, с тематиката на пожарната безопасност в района и очерта приоритетите и предизвикателствата стоящи пред пожарникарите и по-добрата информираност на населението, превантивната работа във всичките й аспекти - горски пожари, наводнения, работа с деца.

Финалното мероприятие бе водосвет в пожарната служба, отслужен от отец Нектарий от Курилския манастир. Началника на пожарната служба в Нови Искър изрази своето възхищение и удовлетворение, че проведените инициативи и мероприятия са били толкова сериозно посетени, поставени са сериозни въпроси, касаещи пожарната безопасност в района и най-вече задълбочаващия се ползотворен и градивен контакт с районната администрация за въпроси, свързани със сигурността на населението и превантивни дейности за информираност на населението и действие при възникване на пожари. Г- н Личев констатира и това, че е изключително доволен, че един от приоритетите в дейността му - работата с подрастващото поколение се, развива и усъвършенства и все повече деца от района искат да се докоснат до страхотната професия - пожарникар.
Галерия със снимки, можете да разгледате тук 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА