Предстои провеждането на първи кръг от Републиканския шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене за деца

Автомобилен клуб „Север”, НДПК, Национален дворец на децата, КАТ – София, Съвет по безопасност на движението на децата в София, и Асоциация по пътна безопасност – Столична община със съдействието на МОМН и МФВС организират петнадесето състезание в зала - Първи кръг от републиканския шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене за деца. Състезанието е етап от националната кампания „Сигурност и безопасност на децата на пътя”

 

Събитието ще се проведе от 20 до 22 април в столичната зала „Христо Ботев” в Студентски град. Желаещите да участват деца трябва да са във възрастова група от 10 до 12 години. Идеята на организаторите е чрез тази проява да се проверят знанията и уменията на учениците за безопасността на пътя.

 

Състезанието по приложно колоездене е за отбори. Всеки отбор се състои от две момчета и две момичета, като се дава възможност и за резервни състезатели. Те ще могат да се състезават с велосипеди на домакина. Отборите, които отговарят на условията за участие съгласно регламента на състезанието, могат да участват и в останалите три кръга от републиканския шампионат в градовете Силистра, Албена и Благоевград.

 

Най-добрият отбор в страната от всичките четири състезания ще сформира националния отбор, който ще вземе участие в 27-мото Европейско първенство по пътна безопасност за деца велосипедисти, което ще се проведе през септември тази година в Полша. Миналата година Българския национален отбор се класира на 6-то място от общо 23 национални отбора в Париж – Франция. 

 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА