Фандъкова: Спортът възпитава във високи нравствени качества

Нашите усилия са насочени към развитието на масовия спорт, който не само гарантира здраве за хората, но и възпитава високи нравствени качества. Едно от най-важните е толерантността. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова на конференцията „Спортът за толерантност 2016-2018“, инициирана от Организацията на евреите в България „Шалом“, в присъствието на министъра на спорта Красен Кралев, ген.-секретар на БОК Белчо Горанов, изп.-директор на БФС Борислав Попов.

Кметът Фандъкова посочи, че Столична община има устойчива политика за подкрепа на спортните и младежки дейности. Столична община подкрепя инициативи като маратона Tole–Run, който миналата година се проведе за втори път. Както и „Фамилатлон” и „Живей активно”, в които се включват спортисти и цели семейства, родители и деца. С избора на София за Европейска столица на спорта през 2018 г. развиваме и възможностите за спорт.

Превенцията срещу агресията, в основата на която е липсата на толерантност, за мен е кауза. Обществото ни има нужда от спешни мерки и съгласие по тези въпроси, особено при възпитанието на децата, каза също Фандъкова.

Столична община отделя всяка година средства по програми за стимулиране на спорта за децата и учениците, както и за изграждане на спортни съоръжения. Тази година отваряме и нова програма за подпомагане на детско-юношеските школи към спортните клубове, каза също кметът.

Продължаваме да инвестираме в ремонти и изграждане на физкултурни салони и спортните зали към училищата. Изградихме 5 нови спортни зали и физкултурни салони, а тази година планираме да построим нов физкултурен салон към 98 училища в район „Надежда“, както и разширение на Първа английска гимназия и Френската гимназия с изграждане на спортни зали.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА