Кметът на София откри новоизграден път до манастира в село Балша

На 8 февруари, на храмовият празник на манастира до с. Балша – „Свети Теодор Стратилат”, бе отслужен тържествен водосвет и осветен новоизградения път от епископ Григории – викарий на Софийската митрополия и Отец Георги - Игумен на манастира. Официален гост на събитието бе кметът на Столична община - г-жа Йорданка Фандъкова.

Благодарим, че празника уважиха Народните представители Красимир Велчев, Снежана Дукова, Анна Александрова и на колегите кметове на райони - Илинден, Люлин и Връбница, зам.-кметът на Столична община Любомир Христов, Стоян Василев - началник на 02 РСПБЗН, Костов - началник на Охранителна полиция към 02 РУ, Илия Димов - Началник на полицейски участък Нови Искър, кметовете на кметства от район "Нови Искър", представители на бизнеса, проектантът и строителят на обекта, жителите и гости на селото.

Чрез новият път се улеснява както достъпа на поклонници от Балша и район "Нови Искър", така и от цяла София. Пътят се намира в планински терен и е с дължина 2.151 км. Инвестицията е в размер на 1.2 млн. лева е осигурена от Столичната община. Изпълнител на обекта е STABAG / Щрабаг/ ЕАД.

Манастирът „Св. Теодор Стратилат” е част от Софийската мала Света гора, която включва близо 40 манастири, църкви и крепости на територията на цялата Столична община. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Кметът Фандъкова пожела повече поклонници и млади хора да идват в манастира, за да бъдат възпитавани в ценности, да има по-малко агресия и повече доброта в обществото.

 

Галерия със снимки от събитието – тук.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА