Лекция на тема „Наркотиците – път за никъде“ в 160 ОУ „Кирил и Методий“

На 25. април 2016 г.,  в 160 ОУ „Кирил и Методий“, село Чепинци, се проведе открита лекция на тема „Наркотиците - път за никъде“. Събитието бе част от проект „ФамилиАда“ - III на район „Нови Искър“ и се реализира с подкрепата на 02 РПУ, гр. София.

На лекцията присъстваха деца между 5 и 8 клас от училището. Официални гости на събитието бяха г-н Пламен Петров - зам.-началник на 02 РПУ, г-н  Илия Димов - началник на полицейски участък в гр. Нови Искър, г-н Димитър Наков - инспектор ДПС, г-жа Росица Христова – специалист спортни дейности в район „Нови Искър“, г-жа Анна Георгиева - секретар на МКБППМН, г-н Юрий Вълковски – директор на училището и много преподаватели.

Лекцията премина с голям интерес от страна на децата, които се запознаха с различните видове наркотични и упойващи  вещества и осъзнаха сериозността от употребата им. 

Проект „ФамилиАда“ III цели да стимулира към спорт в свободното време повече млади хора от район „Нови Искър“ и да се създадат предпоставки и условия за положителна промяна на съществуващата ниска и недостатъчна двигателна активност на населението и насърчаването на активна борба с нездравословният начин на живот. Насърчаване на деца в риск към една по-различна форма на извънкласни обучения според техните желания. Да се мотивират децата към спорт и спортни занимания и да им се покаже вредата от употребата на наркотични и упойващи вещества. Стимулиране на общественото внимание към спортни прояви чрез разкриване на техния принос както за отделният човек, така и за града.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Столична община по Програмата за развитие на физическото възпитание и спорта и в подкрепа на "София - Европейска столица на спорта - 2018 г."

Галерия със снимки от събитието може да се разгледа тук.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА