Предприемат се действия за облекчаване на движението между кв. „Илиянци“ и кв. „Требич“ при Северна скоростна тангента

Предприемат се действия за облекчаване на движението между кв. „Илиянци“ и кв. „Требич“ при Северна скоростна тангента.  Обсъдени са възможните временни решения за  облекчаване на движението в този участък до окончателното изграждане на инфраструктурата в района.

До края на месец май АПИ ще възстанови кръговото кръстовище на околовръстния път с ул. „Васил Левски“, (пътя за с. Мрамор), който в момента е затворен заради изграждане на конструкцията за бъдещия надлез.  По този начин ще се даде още една връзка към София и ще се разтовари движението по бул. „Рожен“.

Предстои завършване на пътния възел Сeверна скоростна тангента - бул. „Рожен“ и довършване на строителните работи по връзките със съществуващото трасе. Ще се направи реконструкция  с промяна на радиусите на завоите, което ще улесни движението.

В момента в посока София функционира надлезът на бул. „Лазар Михайлов“ над Северната тангента, който обслужва достъпа откъм  с. Кубратово.

Столична община е изготвила Подробен устройствен план на новия бул. „Рожен“, който е одобрен от Столичния общински съвет.  Планът се обжалва и се очаква решение на съда. Направление „Архитектура и градоустройство“  започва процедура по проектиране на булеварда. Построяването му ще осигури  предвидената в проекта връзка на бул. „Рожен“ със Северната скоростна тангента чрез пътен възел.

Вече е изготвен проектът за бул. „Илиянско шосе“ и до края на следващата седмица ще бъде в районната администрация за публично представяне.  Връзката на бул. „Илиянци“ със Северната скоростна тангента е предвидена с пътен възел тип „детелина“.

Вече е одобрен и планът за бул. „Източна тангента“ и се очаква решение на съда за влизането му в сила. В момента се подготвя идейният проект за „Източната тангента“  до бул. „Владимир Вазов“ и до бул. „Ботевградско шосе”.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА