Лятна кино академия ОКИ „Красно село”

 

Общински културен институт Дом на културата „Красно село”, Международен колеж –ICCA, Академия за Сценични Изкуства –ASI, Културна Организация към Министерство на Културата,Трупа за театър, музика и танц „КАТО ЛЪВОВЕТЕ“ заедно с известни български кино дейци инициира ЛЯТНО ФИЛМОВО УЧИЛИЩЕ, с цел да провокира в младите страст към българското кино, неговото изучаване и разбиране. 

    
   ЛЯТНОТО ФИЛМОВО УЧИЛИЩЕ ще продължи до 24 юли 2016г. 
    
   Проектите включени в него са образователни и са насочени към различните възрастови групи и техните интереси и потребности 
   - АНИМАЦИЯ за деца от 4 до 12 години 
   - ИГРАЛНО И ДОКУМЕНТАЛНО КИНО за деца и младежи от 12 до 22 години. 
    
   Обучението е разделено в сутрешни и следобедни модули. 
    
   Сутрин от 10.00 до 12.30/място за прожекция в рамките на 60 минути 
   Следобед от 14.00 до 17.00 часа –зона за писане и дискусии 
   За периода до 24 юли /делнични дни/
 
    
   Лекциите са свързани с конкретни акценти "обучение чрез филм", за да бъдат ефективни, те трябва да се основат на критично разбиране на филма чрез гледане, следващият етап е създаване на производствени условия и практика за заснемане. 
    
    ”SUMMER FILM SCHOOL” е начало на поредица Filmmaking workshops 
    
   Целта на проекта ЛЯТНА КИНО АКАДЕМИЯ е, насърчаване на филм културата, развитие на нови творчески прояви, засилване на артистичните таланти на децата и младежите , чрез практика и ефективно прилагане на способностите. 
    
   Предоставяне на възможности, които да усилят появата на таланта, за ефективно разгръщане на креативността на следващото кино поколение и включването му в индустрията. 
    
   Всяка от групите ще създадат по своя идея късометражни филми. 
   Едни от филмите ще имат за цел да заснемат София и представят града през очите на тийнейджъра. Темата зададена от оператора и продуцент Димитър Гочев и сценариста Яна Борисова –творчески директор на театър Азарян, е „ЗАЩО ОБИЧАМ СОФИЯ“. 
    
   Паралелно се работи с аниматори и от 11 юни започва анимационна лятна програма. Тя е насочена за деца от 4 до 12 години. 
    
   Освен практически умения, чрез работилниците за анимация 
   децата ще работят и с учител по история и исторически уроци ще бъдат представяни на децата като история за филм, които те могат да създадат чрез рисунки и анимация изобразявайки исторически събития,факти и герой. 
    
   ОБРАЗОВАТЕЛНАТА АНИМАЦИЯ, която стартира на 11 юли е посветена на „Истории за Египет“. Научавайки историята на тази велика цивилизация ....децата ще направят свой анимационни филми! Първо ще научат за египетските богове и факти от историята на Египет, следващата стъпка е да създаването на сюжет (да се напише сценарий), и така да бъде направен анимационен филм.... 
    
   От понеделник до петък децата ще се обучават. 
    
   От 13.30 до 14,30 с учител по история, който ще разкрие кои са главните герои, богове, императори, жрици, техните имена и обичаи (история на Египет) 
    
   От 14.30 -17.00 С КИКА ще създават анимационен филм 
   Децата, ще бъдат разпределени в работни групи спрямо възрастта си 
   ANIMATE EVERYTHING 
    
   Готовите анимационни филми ще бъдат представени в ОКИ Красно село, ще организираме образователни прожекции за деца, както и участие в световни фестивали за детско анимационно кино. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА