Кметът на София провери изграждането на ЛПСОВ в с. Войняговци

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова извърши проверка на изграждането на Локалната пречиствателна станция за отпадни води в с. Войняговци. На проверката присъства и заместник-кметът на София Ирина Савина, Вр. И. Д. кмет на район „Нови Искър“ Веселка Петкова и кметът на населеното място Емил Алексиев. 
   

Капацитетът на пречиствателната станция е за над 1000 жители. Продължава и изграждането на вътрешна канализация в населеното място. Канализационната мрежа на с. Войняговци е проектирана като разделна - битова и дъждовна. В новоизградената ЛПСОВ Войняговци ще се пречистват битовите отпадъчни води формирани от присъединени потребители към изградените канализационни клонове. На територията на пречиствателната станция са изградени обслужваща и техническа сграда и външно електрозахранване, което да обезпечи необходимите мощности за краен етап. Това е първата локална пречиствателна станция. Размерът на инвестицията за проектиране и строителство на пречиствателната станция е 1. 6 млн. лева.    

„През последните години на територията на Столична община, която нямаше канализация в 30%, са изградени около 100 км канализация и над 200 км водопровод. Инвестирани са над 240 млн. лева само в строителство и реконструкции, отделно е отчуждаването. Това е последователна и упорита работа в изпълнението на проекти.“, каза още кметът Фандъкова.

Инвестирани са 1,2 млн. лв., и са изградени 855 м битова и 622 м дъждовна канализация. До края на 2016 г. е планирано изпълнението на още около 870 м битова и 360 м дъждовна канализация. През 2017 г. изпълнението ще продължи. 
   

В момента се изгражда канализация по ул."Черноморец" и предстои по улиците "Фенера" и "Синчец". Поетапно започва по улиците "Вършец", "Спортист", "Росица", "Еделвайс" и други. 
 

Снимки можете да разгледате тук.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА