Проект „Новите очи на старите сгради” се реализира в район „Нови Искър”

 

Фондация „Изкуството и детето“ подреди цветни пана пред „старата баня“ на район „Нови Искър“ по проект „Новите очи на старите сгради“, който се реализира с подкрепата на Столична община, Програма Европа 2016. Картините, нарисувани от младите и активни хора от района, са новите „цветни очи” на неизползваната сграда на банята .

Събитието беше открито от Веселка Петкова - вр.и.д. кмет на район "Нови Искър" и от Боряна Занова - председател на фондация „Изкуството и детето“. Присъстваха координаторът по Програма Европа Надежда Ангелска, експерти, кметове на села, директори на училища и детски градини в район „Нови Искър“, както и ученици, които са участвали в проекта, родители, учители и ръководители от училищата и школите на отделните кметства: 179 ОУ „Васил Левски“ в с. Доброславци и деца от с. Балша, Читалище „Пробуда 1921“ в с. Доброславци от Школата по рисуване; ЦДГ– 32 в с. Чепинци; Читалище „Христо Ботев 1919“ в с. Мировяне от Школата по изобразително изкуство; 170 СОУ „Васил Левски“ и Читалище „Христо Ботев 1907“ в кв. Курило от Школата по изобразително изкуство; 176 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Негован.

Идеята за създаване на знаков център е част от превръщането на районите на Столична община в места с уникална идентичност и значимост чрез използване на добри европейски практики в областта на изкуството, представяне на модел и обособяване на артцентър-галерия на открито.

Проектът постига изграждане на трайно сътрудничество между район „Нови Искър“ и фондация „Изкуството и детето“ и създава устойчиви и трайни политики при утвърждаването и разработването на модел за социализиране и облагородяване на градско пространство в един от големите периферни райони на столицата.

 

Галерия със снимки тук.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА