Четирима каратисти от Нови Искър взеха участие в Световното първенство по Шотокан Карате-до

 

Четирима каратисти от Нови Искър взеха участие на провелото се между 7 и 9 октомври 2016 г. в Бургас Световно първенство по Шотокан Карате-до. Павел Стоянов, Николай Стоянов, Кристина Свиленова и Димитър Владимиров се впуснаха в надпревара с едни от най-добрите бойци от цял свят.
Павел Стоянов спечели бронзов медал в категория -87кг. като пребори оспорваната конкуренция на 20 състезатели от топ силите в Европа. В първата си среща той успя да победи състезател от Сърбия с 2:1 точки. Същият този състезател беше победител на категорията през миналата година. Павел изгуби на полуфинала, където беше надигран след спорно съдийско отсъждане от състезател от Румъния с 2:0 точки. Това беше и първи полуфинал за Стоянов на световно първенство. "Не е случайно, че този успех се случва точно в България. Вкъщи всички помагат, а тази прекрасна публика - още повече!" - това бяха думите на Павел след състезанието.
Кристина Свиленова спечели световната титла заедно с Лора Русчева и Борислава Ганева. Срещата на Кристина в първият кръг срещу състезателка от Румъния беше решаваща за крайният изход от турнира.
В категорията Мастър, където състезателите играят две дисциплини последователно (ката и кумите), Кристина спечели бронзовият медал. Мастър категорията по традиция е най-престижната на състезанието.
Димитър Владимиров достигна до 1/4 финал в категория -77 кг., в своето първо участие на световно първенство. За съжаление Николай Стоянов отпадна още в първата си среща, като получи и лек комоцио.

Снимка: КК ЩИТ Нови Искър

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА