ПРОЕКТ „ ПАРКЪТ-НАШИЯ ЗЕЛЕН КЪТ ЗА ОТДИХ И ЗАБАВЛЕНИЯ“, С. ПОДГУМЕР

 

С настоящия проект се обособява един уютен кът за отдих и забавление, включващ комбинирано детско съоръжение, класическа беседка и  комплект маса с пейки. Ще присъстват  и елементи от живата природа с цел опознаване на околната среда. Част от терена ще се зацвети и залеси. Освен естетически функции, растителността ще осигури защитен прахо-пояс и умерено засенчване през горещите летни дни. Растителността ще е подбрана така, че да няма токсично действие или особени морфологични белези, като бодли и парещи листа. Ще бъде оформен цветен кът. С доброволния си труд жителите ще допринесат както за създаването на една здравословна среда на обитаване, така и за разгръщане на социалните контакти и общуването по между им.

Реализирането на дейностите по проекта ще създаде по-благоприятни условия за почивка и ще доведе до по-голяма заинтересованост както в местното население, така и в гостите на района за опазване и грижа за природата, също така ще допринесе за цялостния облик на местната инфраструктура. Детската площадка ще предложи отлични условия за игра на открито и напълно безопасно място за децата.

Реализирането на проекта ще има голямо значение за съхранението на природата  и ще доведе до развитие на екологичното възпитание на населението, формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на умения и желание за опазване на околната среда у гражданите.

Цялостният ефект от проекта ще е изграждане на детска площадка, обособяване на места за отдих и поставяне на  съдове за смет, което ще е предпоставка за повишаване качеството на живот, социалното общуване и гражданската активност на местното население.


Галрия със снимки тук 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА