С ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ПРИКЛЮЧИ РАЙОННИЯ ПРАЗНИК „НОВИ ИСКЪР ПЕЕ И ТАНЦУВА“

 

На третия ден на Великден приключи  цикълът с изяви, с които тази година район „Нови Искър“ отбеляза районния празник „Нови Искър пее и танцува“. Финалната изява беше празничен концерт под наслов „Честито Възкресение Христово“ на площада в кв. Курило с който беше отпразнуван и традиционния празник на квартала.

Официалната част започна в 18.00 ч. с приветствие от кмета на район „Нови Искър“ – г-жа Даниела Райчева към жителите и гостите. Великден е празник, който ни кара да погледнем на света с добри очи, празник на възкръсването за нов живот, на обновлението и вярата. Водосвет за здраве по повод празника беше отслужен от отец Георги.

Концертът продължи с чудесните изпълнения на малки и големи танцьори и певци от фолклорните формации към читалище „Христо Ботев“, които завладяха сърцата на публиката. Присъстващите се потопиха в магията на българския фолклор, а гостуващите професионални изпълнители от оркестър „В шоплука“ увлякоха зрителите на площада в кръшни български хора с прекрасните си изпълнения.

Цикълът с изяви включени в районния празник „Нови Искър пее и танцува“ бяха реализирани с финансовата подкрепа на СО- дирекция „Култура“.

Текст: Н. Мирчева

Галерия със снимки, можете да разгледате тук 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА