Актуална информация за цялостното състояние на обстановката в район „Нови Искър”

Проблемни и трудно проходими участъци в район „Нови Искър” са пътят между Околовръстното шосе и село Локорско, междуселищните пътища Мрамор-Доброславци-Житен, както и пътя между град Нови Искър и село Доброславци.

 

Пътят между село Доброславци и село Балша е непроходим. Към този момент не се движат рейсовете от градски транспорт от и към селото. Изпратена е тежка снегопочистваща техника, за да работи върху проблемният участък. Климатичните условия в този район са изключително лоши, има силен вятър, образуват се преспи и навявания.

 

Към момента (11:00 часа) село Доброславци е без електричество. Изпратени са аварийни екипи на електроразпределителното дружество за отстраняване на аварията.

 

Почистваща техника има във всички изброени проблемни участъци, осигурена е и допълнителна техника за бързото овладяване на ситуацията.

 

Пътищата до всички училища, детски градини, поликлиники, медицински кабинети и домът за възрастни хора с умствена изостаналост в село Подгумер са почистени и проходими.

 

Кризистният щаб на район „Нови Искър” уведомява всички жители на района, които се нуждаят от доставки на храна и вода да съобщят за това на номерата на районния съвет по сигурността - 991 74 10, 991 72 78, 991 72 30, 0888 471 285 

 

Всички жители на район „Нови Искър”, които имат информация за проблемни участъци, непроходими улици или бедстващи хора, могат да подават информация на същите телефонни номера 24 часа в денонощието.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА