Кръгла маса за обмяна на добри практики между администрациите на район „Нови Искър“ и общините Своге и Мездра

 

Традиционна част от Празниците на Искърското дефиле е провеждането на ежегодна кръгла маса между администрациите на общините Своге и Мездра и столичният район „Нови Искър“, на която да се представят добрите практики и успешно реализираните проекти. Домакин на тазгодишната среща беше район „Нови Искър“, а кръглата маса бе открита от г-жа Даниела Райчева – кмет на Нови Искър.

Община Мездра представи проектът „FREE FEST – Магията на Мездра“, който беше презентиран от Светла Дамяновска. Димитър Павлов представи „Фестивал на средновековните традиции, бит и култура „Калето“- Мездра“. След него презентация на тема „Народно читалище Просвета 1925 – пазител на народните традиции“ представи Валя Цекова, а Павел Павлов представи ролята на социалните мрежи в работата на администрацията и в помощ на комуникацията с жителите.

Община Своге представи иновативната платформа за развитие на местния туризъм Svogetour.COM. Цветан Такев и Цветослава Петкова представиха опитът на общината в организация на фестивали и състезания: Празници на хляба, Джуренец куест, Екстремни репортери. Красимира Лука презентира какви археологически обекти има на територията на общината.

Район „Нови Искър“ представи проектът „RеСтарт Нови Искър”, в който бе показано различни проекти, инициативи и благоустройства, които са реализирани в последните пет години. Презентацията направиха Цвета Точева и Георги Алексиев.

Галерия със снимки от срещата може да видите тук.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА