Спечелен проект „Минало, настояще и бъдеще в едно“

 

Национално сдружение „Наука“,  в партньорство със СО - район „Нови Искър“, започва изпълнението на  проект „Минало, настояще и бъдеще в едно“ по Програма Европа 2017 на Столична община за нова визия на Старата баня, кв. Кумарица.

На 12 юни т. г. в пространството около Триъгълната кула от крепостната стена на Сердика се проведе Стартиращата среща по Програма Европа 2017.  На нея присъстваха над 90 представители на гражданския сектор - бенефициенти по Програмата.

Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова поздрави присъстващите и заедно с доц. д-р Тодор Чобанов - главен координатор на Програма Европа, г-жа Малина Едрева - председател на Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие към СОС и г-жа Ирина Йорданова - председател на Програмния съвет на Програма Европа връчиха договорите на четиридесет и две неправителствени организации. На събитието присъстваха общински съветници, кметове на райони на СО, кметове на кметства и ръководители на общински културни институти, които участват като партньори по проектите.

 

Договорът на Национално сдружение „Наука“ по проект „Минало, настояще и бъдеще в едно“ получи г-жа Веселка Петкова, заместник кмет на СО - район „Нови Искър“, партньор по проекта.

 

Програма Европа на Столична община  се осъществява успешно вече девета година, като насърчава взаимодействието между структурите на гражданското общество и органите на местното самоуправление в София при достъпа до политики и прилагането на добри практики, свързани с членството на България в Европейския съюз.

 

 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА