ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОБЩИНСКА СГРАДА „СТАРАТА БАНЯ“

 

Във връзка със зачестили запитвания относно статута и състоянието на общинска сграда „Старата баня“ в кв. Кумарица, гр. Нови Искър Ви информираме, че сградата е публична общинска собственост. Строена е през 1943г. за обществена баня и е функционирала като такава до 2004г., когато след проверка на качеството на водата се установява, че източника е замърсена и опасна за използване.

 Тогава на основание Заповед на Директора на Столичната хигиенно-епидемиологична инспекция от 21.10.2004г. се издава Заповед на Кмета на район „Нови Искър“ за затваряне на банята.

В годините са извършвани периодични проверки за състоянието на водата от водоизточника. Последната искана проверка е от месец февруари 2017г., резултатите от която показват наличие на ешерихия коли, колиформни бактерии и клостридиум перфрингенс. Това отново показва, че качеството на водата от източника не се е променило и неможе да се използва по първоначалното предназначение, а именно за обществена баня.

Прилагаме Заповед на Кмета на район „Нови Искър“ за затваряне на извора и Протокол от изследване №11700936 от 10.02.2017г. на „Софийска вода“ АД.

Вижте тук

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА