ЗАПОЧВА РЕМОНТ НА ДВА УЧАСТЪКА ОТ СЕВЕРНА ДЪГА НА СОФИЙСКИИ ОКОЛОВРЪСТЕН ПЪТ

 

 
Агенция “Пътна инфраструктура” съобщава, че от 13 октомври 2020 г. (вторник) стартират ремонтни дейности на два участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път /II-18/ с обща дължина 3,8 км. Утре ще се въвежда временната организация на движението, а в сряда започват същинските строителни дейности.

Първият участък е след пътния възел със Северната скоростна тангента /при км 6+265/ и е до кръстовището за с. Мировяне и кв. „Требич“ /при км 7+548/. Втората отсечка, която ще се ремонтира, е след кръстовището с второкласния път II-16 Нови Искър – Своге – Мездра /при км 8+400/ и завършва преди кръстовището с ул. „Хаджи Димитър“ (стадиона в кв. “Кумарица” в Нови Искър /при км 10+850/.

Строителните дейности включват цялостна подмяна на пътната настилка, ремонт на съоръженията, подобряване на отводняването, подмяна на пътните знаци и полагане на нова хоризонтална маркировка. Очаква се те да приключат преди началото на зимния сезон.

За изпълнение на ремонтните работи се спира движението в двата участъка на СОП. Трафикът за Своге ще преминава по бул. ,,Рожен“ в София, през кв. „Требич“ и гр. Нови Искър. За тежкотоварните автомобили, движещи се по Софийския околовръстен път, е предвиден обходен маршрут през ул. ,,Чепинско шосе“ в София и Северната скоростна тангента. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА