Поздравителен адрес от кмета на района по повод Деня на народните будители

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ!

Уважаеми жители на район "Нови Искър",

На този светъл празник искам да поздравя всички будители в район "Нови Искър", всички учители, читалищни дейци, писатели, журналисти, творци от всички сфери на изкуството и от всички поколения. Честит празник!

Днес празнува българската духовност!

През 2020 г. посрещаме този светъл празник по необичаен начин. Изправени сме пред трудни времена. Днес, още по-силно и необходимо е да си спомним, че българите сме велик народ, с хилядолетна история, устоял през много трудности на времето и преминавал през тях ставайки все по-силен. Така ще преминем и през това изпитание и ще излезем още по-силни.

Нека отдадем почит към делото на всички онези достойни българи, отдали живота си за запазването и развитието на народния дух и култура. Нека ценим, пазим и надграждаме делото на българските будители и нека днес се обърнем с думи на благодарност към съвременните български будители - учителите на България, хората на културата и духовността.

С времето този ден не бива да губи смисълът, който са му дали
хората, в чиято чест го има!

Не трябва по инерция да изпитваме някаква гордост, а да правим така, че хубавите неща да се случват сега, във времето, в което живеем. От нас зависи мъдростта на предците, знанието и традициите и въобще всичко,
което наричаме мое родно място, да бъдат съхранени и продължат и след нас.

Пожелавам Ви здраве и много нови успехи по пътя на духовността, образованието и просветата. Вие сте героите на нашето време, които всеки ден с делата си показват, че никое разстояние не може да ни отдалечи от знанието.

Честит празник!

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА