На 14 ноември /събота/ от 10.00 до 16.00ч. в с. Локорско, пл. Тодор Гаджов район „Нови Искър“ ще се организира предаване на стари гуми

 

Еднодневната инициатива, която е съвместна на Столичен инспекторат и РА „Нови Искър“ ще даде възможност на гражданите да оставят негодните гуми на място, което е определено за тази цел за деня. Впоследствие те ще бъдат събрани и транспортирани, а мястото почистено.

Столичен инспекторат напомня, че в сезона на смяна на автомобилните гуми не трябва ги изоставяме на места, където замърсяват околната среда и могат да попаднат в ръцете на недобросъвестни граждани, за да бъдат изгаряни.

Напомняме още, че има осигурена възможност на гражданите да предадат излезлите от употреба гуми по един от следните начини: В автосервизите, където се извършва смяната на гуми, като тези обекти са задължени да осигурят възможност за приемане на излезли от употреба гуми от крайните потребители безплатно; Също така безплатно хората могат да се възползват от площадките на „Норд гуми“ ЕАД, съгласно сключен договор със Столична община. Площадките се намират на следните адреси: гр. София, бул. "Илиянци" № 6; гр. София, жп гара София-Север; гр. София, район "Банкя", ул. "Райко Даскалов" № 51 както и местата, определени за тази цел в 12 района : „Люлин“,„Връбница“, „Младост“, „Сердика“, „Кремиковци“, „Нови Искър“, „Банкя“, „Слатина“, "Овча купел", „Красна поляна“, „Надежда“и „Искър“.

Адресите могат да се видят в рубриката КАМПАНИИ на страницата на Столичен инспекторат.

Tекст: Столичен инспекторат

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА