НАЧАЛО НА ПРОГРАМА „СТАРТ НА КАРИЕРАТА“

 

На 22 април 2021г. Агенция по заетостта започна прием на заявки от областни, общински администрации и столични районни кметства за разкриване на нови общо 370 работни позиции за младежи с висше образование. Работните места се финансират по Програма „Старт на кариерата“, в която активно участие взима и район “Нови Искър“.

За да се включат в програма „Старт на кариерата“, младежите трябва да са на възраст до 29 години, да са завършили висше образование и да нямат трудов стаж по придобитата специалност. В рамките на 12-месечен трудов договор те ще могат да натрупат първия си стаж, професионален опит и умения по придобитото образование, с което да стартират своето кариерно развитие.

Младежите, които отговарят на условията на Програмата, ще бъдат поканени и насочени от бюрото по труда, в което са регистрирани, за кандидатстване към работни места на разстояние до 50 км от местоживеенето им.

До 21 май 2021 г. ще бъде извършен окончателният подбор сред насочените от бюрата по труда младежи, а класираните и одобрени кандидати ще започнат работа в първите дни на месец юни.

Препоръчваме на младите хора да се запознаят с възможностите, реда и условията за работа по програма „Старт на кариерата“ на следния адрес: https://www.az.government.bg/pages/programa-start-na-karierata/. В същата рубрика след 28 април 2021 г. ще бъде публикуван и списъкът на заявените работни места.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА