С филма "Писма от Антарктида" се закрива Лятно кино под звездите 2021

 

С филма "Писма от Антарктида" закриваме прожекциите на лятното кино под звездите в район "Нови Искър" за тази година. Последната филмова прожекция с вход свободен ще се състои този петък /16 юли/ от 21.30 часа на площада в квартал "Курило". И тази година фокус на лятното кино бяха българските филми.
Лентата "Писма от Антарктида" е дело на режисьора Станислав Дончев и сценаристите Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов. Участие във филма има и големият полярен изследовател проф. Христо Пимпирев. На премиерата на филма операторът Мартин Димитров бе поздравен и за първата международна награда, която донесе преди дни от фестивала „Златно око” в Тбилиси.

„Писма от Антарктида” разказва историята на 33-годишната Диана (Ирмена Чичикова) и 8-годишния й син Ники (Симеон Ангелов) и една голяма тайна между тях – водена от любовта и страха, майката не събира сили да съобщи на детето, че баща му е загинал при катастрофа. Тя лъже, че той е на експедиция в Антарктида и от негово име изпраща писма и колети.

Заповядайте този петък /16 юли/ на площада в кв. "Курило" от 21.30 часа, за да се насладим заедно на този прекрасен български филм.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА