Официално бяха връчени наградите от конкурса "Нашата зелена елха"

 

Кметът на район "Нови Искър" Даниела Райчева и колегите от районната администрация - Цвета Точева - началник отдел "ОСДКПП", Росица Христова - експерт "Спорт" и Анастасия Обретенова - мениджър "Връзки с обществеността" на "Булекопак" АД връчиха наградите от конкурса "Нашата зелена елха" на директорите на детските градини и техните екипи, които взеха участие в конкурса.

Искаме да изкажем най-сърдечни благодарности към всички детски градини, които с такъв ентусиазъм се включиха в конкурса „Нашата зелена елха“.
Конкурсът бе за украса на Коледните елхи в детските градини с играчки или предмети, изработени от децата от различни опаковки, подръчни и естествени природни материали. С този конкурс искахме да фокусираме вниманието на децата върху повторната употреба на продуктите и да насърчи тяхното отговорно отношение и „зелено“ мислене.

Благодарим на преподавателите, че с реализацията на всички интересни елхи показаха на децата значението на това да използваш повторно и по този начин да съхраниш ресурсите на нашата планета.
Възхитени сме от нестандартните идеи, с които всяка една детска градина се включи в това предизвикателство! Избора наистина беше труден, затова с нашите партньори от „Булекопак“ АД сме предвидили поощрителни награди за всички групи, които взеха участие в конкурса.

Наградени:

I – во място – ДГ 135 „Мое детство“ и елхите, направени от „Първа“, „Първа А“, „Втора“, „Трета“ и „Четвърта“ група
II – ро място – ДГ 157 „Детска стряха“ и елхата, направена от групи „Пчелица“, „Звездица“, „Златна рибка“, „Бърборани сладурани“ и „Весели дечица“
III – то място за ДГ 121 и елхата, направена от група „Детелини“ и група „Мики Маус“

Благодарим на всички директори и преподаватели в детските градини, които участват в този процес и ни помагат заедно да покажем на децата как да изхвърлят разделно и какви са ползите от това.

Поощрителни награди за екипите на:

ДГ 132 „Светлина“, с. Чепинци
ДГ 114 "Светулка", с. Световрачене
ДГ 102 "Кременица" и филиали в кв. "Гниляне" и с. Кътина

Следващата инициатива, която обсъдихме с "Булекопак" АД, е поставянето на контейнери за разделно събиране в детските градини на територията на района (там, където няма) и реализирането на кампания за стимулиране разделното събиране на отпадъци. Подробностите ще обявим съвсем скоро.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА