Стартира младежкият фестивал „My Sofia. Youth with causes”/ “Моята София. Младите с каузи“

 

Във връзка с обявяването на 2022 г. за Европейска година на младежта от Европейската комисия и по повод 12 август – Международен ден на младите хора, Столична община организира младежкия фестивал „My Sofia. Youth with causes”/ “Моята София. Младите с каузи“.
Пилотното издание ще се проведе от 12 до 14 август, на езерото в Панчарево, с вход свободен.
Активностите, част от програмата, са насочени към младите хора на София, техните приятели и семейства. През тази година фестивалът на модерния млад градски човек, поставя под светлините на прожекторите четири кампании с кауза: „1000 жерави“, в подкрепа на хората с множествена склероза на фондация „МС – Мога Сам“; „Разкриваме, спасяваме, защитаваме - отговорна грижа за животните" на фондация „Четири лапи“; кампания за превенция употребата на наркотични вещества на Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите към Столична община и капания за превенция на психичното здраве на фондация „Анимус“.
Програмата предвижда открити тренировки по йога, зумба и пилатес; суинг танци, демонстрации по брейк, баскетбол 3 х 3, както и уроци по кану-каяк, и академично гребане. И още - ателиета за рисуване, арт работилници, мобилна библиотека и др. На 12 август, Милица Гладнишка с Мишо Йосифов - секстет и Васил Спасов (пиано) ще забавляват аудиторията с проекта „Като на кино“, с филмова и анимационна музика. В събота, на 13 август, DJ парти и огнено шоу очаква всички почитатели на електронната музика.
По-голямата част от активностите ще се провеждат в новооткритото пространство Agora, в непосредствена близост до ВЕЦ – Кокаляне. Много от спортните клубове по кану-каяк и академично гребане на територията на Панчаревското езеро, ще се включат във фестивала, отваряйки вратите си за посетителите и предоставяйки уроци на желаещите.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА