Празникът на винаря и лозаря събра стотици хора на площада в село Доброславци

Днес, 14 февруари, за девети пореден път село Доброславци чества празника на винаря и лозаря. Събитието беше открито от кмета на район „Нови Искър” г-жа Даниела Райчева и кмета на селото г-жа Светла Крумова с пожелания за много здраве, да бъде годината плодородна, а бъчвите с вино пълни.

 

Активно  участие в програмата взеха танцовия състав „Весело Хоро” към НЧ Пробуда и изпълнителя на народна музика Венцислав Пенев, които чрез изпълненията си накараха гостите на празника да извият най-дългото хоро в селото в продължение на над три часа. На събитието присъстваха гости от пернишкото село Пещера, които дойдоха със своите кукерски и сурвакарски състави към НЧ „Крюгер Николов –1922”, а шествието по улиците на село Доброславци, което те организираха, по нищо не отстъпваше на големите кукерски фестивали в страната. 

 

И тази година традицията Трифон Зарезан да дойде на каруца, държейки икона в ръка и да „зареже” лозята беше спазена. Тодор Стоянов в ролята на Трифон, посети дома на Васил и Надка Николови, заедно оркестър музиканти, печен петел и бъклица червено вино, за да е добра реколтата, да се роди много грозде и да напълни бъчвите наесен!

Кмета на район "Нови Искър" г-жа Даниела Райчева повежда хорото заедно с кмета на село Доброславци г-жа Светла Крумова

Кукерски танц на гостите от НЧ "Крюгер Николов-1922

Трифон Зарезан тръгва към дома на семейство Николови, за да зареже лозите

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА