Стефан Виденов 179 ОУ

„Хората, които спасяват живота ни” 

Стефан Александров Виденов, 7 клас 

179 ОУ „Васил Левски”, с. Доброславци 

 

Живот … Животът е дар, който много лесно може да бъде похабен в злополука. За щастие има хора с добро сърце, които имат желание да помагат на изпаднали в беда. Тези хора могат да са най-различни. 

Има хора, които са избрали за своя професия да спасяват живот.

Полицаите, често рискуват живота си. Те знаят, че е възможно при опита да спасят живота на другите да загубят собствения си живот.

Пожарникарите смело се хвърлят в пламтящи сгради, за да спасят човешки живот. Опасността да пострадат и дори да загубят живота си е голяма.

Лекарите спасяват хора всеки ден. Изглежда, че те не са в опасност като полицаите и пожарникарите, че не трябва да жертват живота си, за да помогнат. Но лекарят носи голяма отговорност. Държи човешки живот в ръцете си, нужно е внимателно да обмислят своите действия, защото и най-малката грешка може да е фатална.

Тези три професии според мен са много героични и са най-моралните. 

Но в живота има хиляди примери за обикновени хора, които помагат на другите и дори спасяват живота им. Например аз бях свидетел как една стара и немощна жена стоеше на улицата. Един шофьор спря и й помогна да премине. Видях в очите на старицата блясък и след малко осъзнах, че е плач от щастие.

За да бъде един човек спасител, независимо дали е по професия, или е обикновен човек, трябва да е с добро сърце, да е решителен, с бърза мисъл и много смел. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА