Моника Михайлова 177 ОУ

„За хората, които спасяват живота” 

Моника Михайлова, 7 клас

177 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Световрачане 
 

Инциденти се случват всеки ден. Някои от тях по-леки, а други са сериозни и неизбежни. Често произшествието става по вина на друг човек, заради неговото невнимание. Тогава последствията са по-сериозни, затова е по-добре да се внимава.

Един ден се случи нещо, докато се прибирах от училище. Времето беше мрачно и дъждовно. Вървейки по обичайния си път, изведнъж чух силен шум. Обърнах се и видях, че се стича голяма тъпа от хора. Беше странно и реших да проверя какво се е случило. 

Приближих се и видях нещо, което ме потресе – младо момче лежеше на земя в локва кръв. То беше блъснато от джип. Пристигнаха линейка и полицейски коли.

Шофьорът на превозното средство беше избягал. 

Момчето имаше много травми по тялото. Осъзнах, че ако линейката не беше дошла на време, той можеше да не е жив. Докато лекарите се бореха за живота на младото момче полицаите преследваха водача на джипа. Поради мокрите пътища и превишената

скорост, шофьорът изгубил контрол над превозното средство, врязал се в един стълб и починал.Така заплатил за невнимателното си каране.

А какво се случи на момчето? Лекарите го откараха в болница. То беше няколко седмици в критично състояние, след това започна да се възстановява и накрая оздравя. 

Тази случка ме потресе, но същевременно ме научи на няколко важни неща:

Колко важни са хората, които ни помагат, и че не трябва да се кара по пътищата безотговорно.

И добре, че има такива хора като лекарите, които често ни връщат към живота и полицаи, които бдят за нашата сигурност. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА