Розалита Стефанова 172 ОУ

Хората, които спасяват живота ни" 

Розалита Цветанова Стефанова, 7 клас

172 ОУ „Христо Ботев”, гр. Нови Искър 

 

Аз мисля, че хората, които спасяват живота ни – пожарникари, полицаи, лекари поемат много рискове и отговорности. Моето мнение е, чете работят много и полагат много старание, но има и някои изключения. Например веднъж гледах по новините за двама полицаи, които приемат подкуп от пиян водач на автомобил. В друг случай по телевизията даваха как един лекар иска пари от пациент, за да извърши животоспасяваща операция, което е противоречие на закона. Според мен най-много застрашават живота си пожарникарите. Моят вуйчо е пожарникар. Той ми е разказвал за редица случаи, в които е спасявал хора и в които е застрашавал своя живот.

Когато има катастрофи той и неговите колеги ходят да режат коли и да вадят хората от тях. Отзовават се и на пожари и наводнения.

Дори и на мен ми се е случвало да получавам помощ от хората, грижещи се за нашата безопасност.

Когато беше наводнението от Гражданска защита идваха вкъщи, за да отводняват.

В случаите, когато имам здравословен проблем, личният ми лекар е насреща и е готов да ми помогне. Не винаги обаче, хората, грижещи се за нашия живот успяват да помогнат, напротив.

Тези хора понякога допускат сериозни грешки. Една грешка понякога струва човешки живот. Напоследък лекарските грешки стават повече. За беда понякога завършват със смърт. Все повече зачестиха случаите на човешко насилие.

Хората, които се грижат за нашия живот не трябва да допускат грешки.

В заключение мога да кажа, че харесвам тези професии, въпреки редицата отговорности, които те носят, поради факта, че няма нищо по-скъпо от човешкия живот.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА