Жителите на село Кубратово и квартал „Изгрев” се подготвят за кризисни ситуации

С покачване на температурите и започналото активно снеготопене, жителите на населените места, които се намират в близост до най-пълноводната река, преминаваща през територията на район „Нови Искър” – река Искър, се инициираха и активно започнаха да се подготовят срещу евентуални наводнения. Хората от село Кубратово, което се намира в непосредствена близост до реката използваха неделният ден и, въпреки ниските температури от -6 градуса, се събраха и започнаха да пълнят предоставените от Столична община чували с пясък, които след това ще се поставят на възлови места по дигите на реката, където има реална опастност тя да излезе от коритото си.

 

През вчерашният ден жителите на квартал „Изгрев”, който е едно от най-засегнатите от наводненията през 2005 г. населени места също се подготвяха за справяне с евентуално преливане на река Искър и  подготвяха чували с пясък за възловите участъци с най-голяма риск от разливи. Към инициативата на местните жители се присъединиха и 25 доброволци от форума offroad-bulgaria.com. В акциите в квартал Изгрев и село Кубратово активно се включиха кмета на район «Нови Искър» -  г-жа Даниела Райчева и кмета на село Кубратово Петър Велчев.

 

Район Нови Искър изказва благодарността си към всички жители и доброволци, които активно се включват със своя труд и отделят от времето си, за да помагат на оперативния щаб за справяне с бедствия и аварии към района.

 

 

 Задружни и инициативни жители на Кубратово пълнят чували с пясък при - 6 градуса

 

Инициативни жители на квартал Изгрев и доброволци от форума "OffRoad-Bulgaria" пълнят чували с пясък

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА