Нови Искър може да служи за пример - над 100 човека се събраха днес, за да помагат при укрепване на дигата на река Искър

Днес, 25 февруари, над 100 човека се събраха, за да се включат в инициативата за пълнене на чували с пясък и изграждане на укрепващите диги на реките "Искър" и "Гнилянска", която поде районната администрация на "Нови Искър" в лицето на кмета, г-жа Даниела Райчева, гражданското общество и форума "OFFRoad-Bulgaria".

 

Инициативата подкрепиха кметовете на Локорско, Кубратово, Негован, Кътина и Балша, всеки от които доведе допълнително доброволци със себе си. За първи път към инициативата се присъединиха и хора, които живеят по високите части на населени места в района, които не са били пряко засегнати от предишните наводнения.

 

5 УАЗ-ки бяха мобилизирани от Благой Тошев от квартал "Изгрев", който е един от най-активно подпомагащите инициативата жители, за да откарат чувалите с пясък от асфалтовата база до дигите. Горивото за тях се осигури от фирма „Сакса“, чиято база е близо до реката и също е била сред тежко пострадалите при наводнението през 2005 г. Към момента укрепената зона на дигата на река Искър е близо 200 метра, заслугата за което е на хората, помогнали с доброволния си труд.

 

Район "Нови Искър" изказва своята огромна благодарност към всички, които днес дойдоха, за да се включат в инициативата и да покажат, че в Нови Искър съществува силно и сплотено гражданско общество.

 

9 

Хиляди чували с пясък бяха поставени на дигата на река Искър, за да я укрепят

 

 

 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА