|

Столична Община Район "Нови Искър"







 

 
 
 
 
 

Проекти

Голям спортен празник „Подай ръка” в район „Нови Искър”

В Деня на българския спорт – 17 май на стадиона в с. Войняговци  район „Нови Искър” организира голям спортен празник за малчуганите от седемте детски градини на територията на района. Празникът е осъществен в изпълнение на проект „Подай ръка”, финансиран от Столична община по Програма за развитие на физическото възпитание и спорта и в подкрепа кандидатурата на София за европейска столица на културата. Събитието бе съпроводено от две съпътстващи изяви: анкета сред родителите на тема „Здраве и спорт” и викторина сред децата на тема „Движение и здраве”,  в която те получиха много награди.

В спортния празник взеха участие 206 деца от 7 детски градини и 18 ученици от две училища - 171 ОУ ”Стоил Попов” и 170 СОУ „Васил Левски”. Участниците бяха разделени на две групи от по четири отбора. Всеки отбор беше облечен с екип в различен цвят, а групата на съдиите в яркия червен цвят, което даде възможност на зрителите да проследяват с интерес изявата на всички участници. Състезанието включваше пет игри – 1. хвърляне на копие; 2.чувалът тича; 3.търкаляне на топка; 4.бягане с препятствия и трасе за слалом; 5.теглене на въже. Организаторите зарадваха децата с интересни игри, добро настроение, музика, награди и лакомства за всички.

Спортният празник ”Подай ръка” започна с интересна демонстрация на малките възпитаници от карате клуб „ЩИТ” с треньор Павел Стоянов. После съдиите дадоха старт на състезателните игри и децата започнаха спортната надпревара. В края на  празника Детски танцов състав при читалище „Христо Витков”, с. Локорско поздрави  и участници и зрители с  чудесно фолклорно изпълнение на танци събрани в „Шопска китка”.

 

Класиране:

 

І  група:

 

1 място ЦДГ „Светлина”-Б

2 място ЦДГ „Кременица”

3 място ЦДГ ”Простор”

4 място ЦДГ  „Мое детство”

 

ІІ група

 

1 място ОДЗ„Детска стряха”

2 място ОДЗ „Светулка”

3 място ЦДГ „Светлина” - А

4 място ЦДГ „Съюз 33”

 

Всеки отбор получи купа и грамота, а всички състезатели получиха медали.

Празникът уважиха с присъствието си: г-жа Д. Райчева – кмет на район „Нови Искър; Емил Алексиев – кмет на с. Войняговци, Евгени Игнатов – кмет на с. Житен, Валери Динчев - кмет на с. Подгумер и Соня Стоянова – кмет на  с. Чепинци. Специални гости на спортния празник бяха представителите от Столична община - г-жа  Пелагия Чернева - гл. експерт „Спорт, туризъм и младежки дейности” и г-н Стоян Георгиев. Празникът достави радост и удовлетворение и на участници и на зрители, които възхитени от събитието питаха кога ще бъде организирана следваща такава изява.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА