|

Столична Община Район "Нови Искър"







 

 
 
 
 
 

Традиции в съвременния град

Район „Нови Искър” стартира проект „Традиции в съвременния град” по програма „Европа” 2013

На 05 юли 2013 ч. от 16.00 часа, екипът на район „Нови Искър” – Столична община официално ще представи проект „Традиции в съвременния град”, който ще се реализира по програма „Европа” 2013 г. Събитието по откриване на проекта ще се проведе в ритуалната зала на районната администрация на адрес ул. „Искърско дефиле” 123.

Проектът ще бъде представен от ръководителя на екипа – г-жа Детелина Трайкова. Проектната идея, която е заложена в „Традиции в съвременния град” е насочена към популяризиране на фолклорните традиции, обичаи и култура, така специфични за шопския край и в частност за район „Нови Искър”  и София.

Със стартирането на проекта ще се проведе среща с доброволци, инициативни групи, представители на културни институции - читалища, младежки и пенсионерски клубове и самодейни фолклорни състави за представяне на проектната идея и сформиране на доброволчески групи за сътрудничество и предложение за участие на жители на столицата и Нови Искър в планираните дейности.


Проектът се реализира с финансовата подкрепата на Столична община Програма Европа, 2013 г. в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г.
 

 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА