Започна строителството на нова „зелена“ детска градина в кв. „Кумарица”, район „Нови Искър“

Стартираха дейностите по строителството на новата, енергийно ефективна детска градина за 6 групи в кв. „Кумарица“, район „Нови Искър“. За отоплениетой е предвидено използването на „зелени“ енергийни източници – водни термопомпи, които ще захранват отоплителната инсталация и слънчеви колектори, монтирани на покрива на сградата, които ще осигуряват топлата вода за нуждите на детското заведение.    

Новата сграда ще бъде изградена на мястото на старите постройки на ЦДГ №179, които пострадаха в следствие на земетресението през месец май 2012 г. Тогава детското заведение беше затворено, а децата - пренасочени към други градини, тъй като съгласно извършеното техническо обследване съществуващите сгради не отговарят на изискванията за сеизмична осигуреност и трябва да бъдат съборени. Обектът беше приоритетно включен в програмата на Столична община за строителство на нови детски градини през 2013 г. Съгласно заложените срокове, детската градина ще отвори врати в края на тази година и ще осигури 130 места за децата в район „Нови Искър“.    

За изграждането, оборудването и обзавеждането на детското заведение е сключен договор за изпълнение с ДЗЗД „Обединение Нови Искър - Инженеринг”, на стойност 2 174 527.02 лв. с ДДС. По проект новата сграда ще е на два етажа, на които ще се помещават 4 градински и 2 яслени групи. В сутерена ще бъдат разположени кухненският блок, пералното и складовите помещения. Ще бъде изпълнена цялостна вертикална планировка и озеленяване на двора, а за игри на открито ще бъдат изградени 6 детски площадки - по една за всяка от групите. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА