|

Столична Община Район "Нови Искър"







 

 
 
 
 
 

Проекти

Район „Нови Искър” реализира Вечер на творчеството като част от проект „Традиции в съвременния град”



На 19 август екипът на район „Нови Искър” реализира четвъртата тематична вечер, посветена на творчеството. Събитието се състоя пред Националния дворец на културата и премина с изключително голям интерес. То се реализира като част от проект „Традиции в съвременния град”, който районът изпълнява по програма Европа 2013 г. и в подкрепа кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.

 

На тематичната вечер се изработваха сувенири и различни украшения. Имаше открити уроци по плетене на една и две куки, показваха се начини за украсяване на малки шишенца с ароматни подправки от този край, имаше демонстрации по рисуване върху керамика, правене на апликации и украса на различни предмети. Вечерта се превърна в голяма атракция за чужденците. Щандът беше посетен от гости на столицата от далечна Япония и Мексико, които имаха възможността да се включат в инициативата, както и да си тръгнат със специален подарък, специално изработен за тях, който да отнесат в дома си като спомен от посещението си в нашата страна.

 

Екипът на район „Нови Искър”благодари на всички доброволци, които се включиха в тематичните вечери, както и на ръководството и учениците на 171 ОУ „Стоил Попов”, които взеха дейно участие при реализацията на Вечер на творчеството.

 

Галерия със снимки от Вечер на творчеството ТУК

 

Проект «Традиции в съвременния град» се реализира с финансовата подкрепата на Столична община

Програма Европа, 2013 г. в подкрепа кандидатурата на София и югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА