"Аз, Мениджърът за един ден" - есе на Ралица Бисерова за кампанията "Мениджър за един ден" 2014 г.

 Джуниър Ачийвмънт е организацията, която дава възможност на младите хора да добият опит и знания, да се доразвият чрез различни мероприятия и инициативи. Една от тях е „Мениджър за един ден” – инициативата, която само за ден преобръща представите на младите хора за света на бизнеса и предприемачеството.

   Участвах, защото интересът ми и вълнението са огромни. Традиционно продължавам да участвам в различните Ви мероприятия дори и като студентка. Бях избрана за  мениджър за един ден в район „Нови Искър” – Столична община. Не знам дори дали бих могла да опиша изчерпателно и точно целия ден, в който се сблъсках с динамичното ежедневие не само на кмета – Г-жа Даниела Райчева, а и на целия й екип. В България всички хора са останали с впечатлението, че кметското място е нещо лесно и не изисква почти никакви усилия. Всеки предполага, че има голяма пропаганда и че никой не мисли за обикновените хора. Но е точно обратното – все още има хора с големи амбиции и възможности. Не знам дали район „Нови Искър” е виждал и ще види по-лъчезарен, добър и упорит човек като Даниела Райчева. Тя показва модела на истинските качества, които трябва да притежава всеки, който стои на важни постове в Държавната администрация и не само, а именно упоритост, всеотдайност, амбиция, перфекционизъм, хуманизъм, решителност …

   Твърдо и категорично съм решила да остана и да се развивам в България. Не си представям живота другаде освен в родната ми страна. Най-лесно е да се откажеш и просто да търсиш изход от трудната ситуация в чужбина. Но няма нищо лесно и ако имаш амбицията и знанията нищо няма да те спре, където и да си! Аз имам ясно поставена цел и сега трупам знания и опит, които са ми нужни. Мечтата ми е някой ден да заема важен пост в Държавната администрация и да се боря за благополучието на държавата ни. Имах уникалната възможност да се запозная с човек, заслужил с пълно право титлата кмет, както и да поговорим за ежедневието и цялата дейност и задължения на всички отдели в кметството – от хора специалисти в своята област до хора, които помагат безвъзмездно за доброто на района си! И единственото, което мога да кажа е, че бях приятно изненадана от всичко, което видях. Сега съм мотивирана още повече и знам, че няма да се откажа от това свое начинание. Пожелавам на всички настоящи и бъдещи мениджъри три неща: Първо, да разберете своята най-силна страна, второ, внимателно да прецените възможностите си за реализация и  не  на последно място дано да  имате уникалната възможност като мен да се срещнете с хора, които въпреки трудностите са тук – в България и се борят, за да се убедите, че си заслужава и че има добри хора. Че животът е прекрасен и осмислен, ако имаш ясна цел.

   Тук е и мястото да благодаря на кмета на Нови Искър – Г-жа Даниела Райчева, както и на целия й екип за страхотната възможност, която ми предоставиха  и за отделеното време, както и за страхотните емоции.

 

 

Ралица Бисерова

I курс, Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА