Пет отличия от Републиканското влязоха в актива на каратистите от Нови Искър

На провелото се на 5 и 6 Април републиканско първенство по карате-до във Велико Търново,карате клуб „Щит” Нови Искър, спечели 5 медала - 1 златен,1 сребърен и 3 бронзови.

Състезателите спечелили отличие от спорната инициатива са:

Антонио "Лисицата" Соколов,състезаващ се в категория -40кг,капитан на отбора.Тони успя да стигне до полуфинала в категорията, където изгуби от състезател на карате клуб Никон. В мача за третото място беше сериозно ощетен в две ситуации от съдиите и не успя да се окичи с бронзовият медал. Въпреки това капитана на отбора показа много дух и изигра четири добри срещи на високо ниво.

Калоян Мартинов се състезава в категория +55кг, където достигна до полуфинала и там изгуби от състезател от карате клуб Алеко(Свищов). Коко, както го наричат в отбора се състезава страхотно в първите две срещи от категорията си, но също беше ощетен в третата среща,където със спорно отсъждане беше отсъдено в полза на състезателя от Свищов. Въпреки това Калоян се мобилизира и в така наречения „малък финал” грабна бронза без колебания.

Марио Кръстев се състезава в същата категория +55кг,като стигна до мача за 3-то място. Липсата на късмет му попречи също да се окичи с бронз.

На следващият ден от надпреварата в неделя взеха участие още петима състезатели от клуба. Александър Григоров се впусна в надпреварата в категория +70 кг при кадетите (14-15г.) и успя да спечели златен медал. Алехандро не позволи да му бъде отбелязана нито една точка. Поздравления за републиканската титла!

Венцеслав Усов също взе участие при кадетите, само че в категория -57 кг. Успя да достигне етапа на полуфиналите, но там изгуби от състезател от карате клуб Петромакс (Плевен). В мача за трето място Венци не успя да се пребори за бронзовият медал и остана пети, допускайки сериозна грешка, която му костваше медала.

При мъжете Николай Стоянов се състезава в категория -67 кг и изгуби в първата среща от Андриан Димитров от карате клуб Никон. Състезателят от Никон достигна финалният мач в категорията,което означаваше че Николай ще има възможност да играе в мачовете за трето място.Той спечели всичките си срещи до края и респективно стана 3-ти.

Димитър Владимиров - новото попълнение на клуба игра в категория -75 кг и изгуби с резултат 6:3 от състезател от търновския клуб "Калоян".

Павел Стоянов – играещият президент на КК „ЩИТ” – Нови Искър беше последният състезател, който взе участие на Републиканското първенство за тази година. Той се състезава в категория -84кг и достигна финална, където изгуби от турчина Садик Садик.

Николай Стоянов, Димитър Владимиров и Павел Стоянов взеха участие в редиците на отбора на Левски Спартак и в дисциплината отборно кумите. Още в първата среща младите състезатели се сблъскаха с единствения отбор, който можеше да ги спре по пътя за златните медали - Никон.12 Секунди не стигнаха на Николай Стоянов в срещата му, за да класира отбора на полуфинал. Равносметката е още един бронзов медал в актива на Левски.

Павел Стоянов

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА