Кметът на район „Нови Искър” участва в обучението на ученически патрули в 171 ОУ „Стоил Попов”

Кметът на район „Нови Искър” Даниела Райчева взе участие в обучението на ученическите патрули в 171 ОУ „Стоил Попов”. Целта на инициативата е да се обучат отговорни деца от горните класове на училището, които екипирани със светлоотразителни жилетки и стоп палки да помагат на своите съученици при пресичането на улици и кръстовища на път за училище. Г-жа Райчева взе участие както в теоретичната част от подготовката на патрулите, така и в практиката, която се проведе на едно от най-натоварените кръстовища в Нови Искър.

В инициативата се включиха деца от пети и шести клас на 171 ОУ „Стоил Попов”, директорът на училището Весела Иванова и целия педагогически състав. Децата от училището бяха подготвили специална изненада за толерантните шофьори, които търпеливо изчакаха провеждането на практическото занимание. Възпитаниците на 171 ОУ поздравиха участниците в движението с надписа „Пази детето”, който държаха в ръцете си. Инициативата завърши с изписването на жив надпис от десетки ученици, които се подредиха под формата на “STOP” в двора на училището.

Събитието бе част от кампанията „Сподели Нови Искър”, която цели популяризирането на доброволчеството, споделянето и реализирането на добри идеи и практики с цел промяна облика на града. Наскоро инициативата бе подкрепена от пожарникари от цяла Европа, които се снимаха със слогана на кампанията „Нови Искър може да разчита на мен”.
Снимки, можете да разгледате тук

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА