ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ПО СЛУЧАЙ 115 Г. ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ХРИСТО ВИТКОВ“ С. ЛОКОРСКО И ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

КОНЦЕРТЪТ  ЩЕ  СЕ ПРОВЕДЕ НА 1 НОЕМВРИ ОТ 18.30 Ч. В САЛОНА НА ЧИТАЛИЩЕТО. УЧАСТИЕ ЩЕ ВЗЕМАТ  ШКОЛА ЗА НАРОДНИ ТАНЦИ“ШОПИТЕ“ И ЖЕНСКА ПЕВЧЕКА ГРУПА КЪМ ЧИТАЛИЩЕ “ НАПРЕДЪК“.

 Народно читалище „Христо Витков-1899“  Локорско възниква като културно-просветно дружество „Шоп“ през 1899г. развива богата просветна и художествена дейност. По време на войните дейността временно замира и през 1921г. се възобновява. Читалището се преименува на името на Христо Витков –селския даскал и поет,възрожденец и прогресивно мислеща за времето си личност.

Със своята богата и разнообразна дейност ,то приютява поколения наред, като запазва и съхранява българската ни идентичност. Има създадени фолклорни колективи , танцов състав, и най-различни клубове по интереси.Разполага с голяма и богата  библиотека – над  14000 тома книги. Читалището е домакин и организатор на фолклорен фестивал „Шопска песен“, който се явява правоприемник на „Празник на шопската песен“и се провежда от 1988 година.

За да видите афиша на събитието кликнете тук

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА