ВЪВ ВЪЛШЕБНИЯ СВЯТ НА ПОЕЗИЯТА

„ЖИВЕЙ ДОСТОЙНО !“

поетична вечер по стихове на Виолета Йорданова.

 176 ОУ „ Св св. Кирил и Методий“ и читалище „Култура-1927“ организираха в навечерието на Деня на християнското семейство поетична вечер под наслов „Живей достойно“ по стихове на госпожа Виолета Йорданова. Поетичната вечер се проведе на 20.11.2014 г. от 17.30 ч. в салона на читалището.

Госпожа Виолета Йорданова заедно със своя съпруг Борис Йорданов-учител по български език и литература в местното училище, дълги години живее в с. Негован. Тук тя създава много от своите творби. Първата й книга е издадена през 2009 – „Лични истории и малки здравни съвети“. Следват книгите: „Живот отдаден на хората“, „Всеки за някъде бърза“; „По вълните на живота“ и „Съдби“.

Поезията на госпожа Виолета Йорданова е вълнуваща среща с любовта и Родината. Нейните стихове са голямата въпросителна за смисъла на човешкия живот, лъчът надежда за бъдещето. Живей достойно е призивът, който пронизва всяко стихотворение на наблюдателната и прозорлива авторка. Мотивът за човешкото достойнство обединява отделните тематични цикли: за любовта, за надеждата, за смисъла на човешкия живот. Ученици от 8 клас на 176 ОУ представиха на сцена впечатляващи нейни творби.

„Всеки човек е творец - творец на своя живот. Млади приятели, ако не творите, мъртви сте.“- бяха финалните думи на талантливата поетеса.

Поетичната вечер  завърши с даване на автографи и много снимки.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА