Фотоизложба „Красотата в моите ръце. Бъдещето в моите ръце” в Градската градина

От 16 до 30 април, в Галерия на открито в Градската градина, пред Народен театър „Иван Вазов”, Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП) ще представи фотоизложба под мотото „Красотата в моите ръце. Бъдещето в моите ръце“.      

В изложбата ще бъдат показани фотоси на произведения и изделия, създадени от ученици от професионалните гимназии в сферата на Дървообработването и Мебелното производство – Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване "Христо Ботев" /Пловдив/, Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов" /Варна/, Професионална гимназия по Дървообработване "Иван Вазов" /Велинград/, Професионална гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура "Йосиф Вондрак" /Русе/, Професионална гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен ІІ" /Хасково/.    

Изложбата ще разкрие различен и вълнуващ прочит на това какво е да съхраниш традициите на един занаят, пречупен през призмата на творящите деца и разказан с много любов. Учениците използват таланта си, за да придават истинска стойност и значимост на професията.      

Експозицията е част от проект „Бизнес и образование – точка на пресичане“, подкрепен от Фондация „Америка за България“. Целта на проекта е да привлече повече млади и мотивирани хора в бранша, подобряване имиджа на професията и подпомагане на професионалните гимназии и Лесотехническия университет (ЛТУ) при подготовката на кадри, които да отговарят на изискванията на бизнеса.

Инициативата се реализира с любезното съдействие на Фондация „Америка за България“ и Столична община.    

Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост /БКДМП/ е единственият официален представител на работодателите в секторите „Мебели”, „Дървообработване”,” Производство и доставка на машини и материали за дървообработването и производството на мебели” и защитава интересите на своите членове и на бранша като цяло. В нея членуват повече от 300 организации, сред които седем професионални гимназии и Лесотехнически университет – София.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА