Кметът на София проведе колегиум с районните кметове

Кметът на София, Йорданка Фандъкова, проведе своя първи колегиум с кметове на райони от встъпването си в длъжност. Тя изрази своята увереност , че ще работят в добра координация с всички звена на общината.

„Ангажиментите и правомощията, които имате по отношение на контрола в районите са много големи“, каза Фандъкова и поиска от тях да завишат проверките по отношение на дейностите, свързани с ремонт на инфраструктурата, почистването и поддържането на пътищата и междублоковите пространства. Кметът на София поиска от колегите си, кметове на райони, да следят и сериозно дали експлоатационните дружества възстановяват качествено и в срок улиците и тротоарите след извършени аварийни и планови ремонти.

Столичният кмет подчерта, че ще разчита на районните администрации за конкретни действия по отношение опазването на старите сгради – паметници на културата. Кметът поиска и непрекъснати проверки и издаване на предписания с цел превенция към собствениците на опасни сгради и сгради с опасни елементи.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА