Рисунките на малката Райа Тошкова красят сградата на районна администрация „Нови Искър”

Стартира втората самостоятелна изложба на талантливата Райа Тошкова от село Локорско. Инициативата се осъществява благодарение на желанието на районна администрация на „Нови Искър”, с идеята сградата на общината да бъде, освен място, в което да се извършват административни услуги, то също така да се превърне и в своебразна галерия, в която редовно да намират място произведенията на местни талантливи деца. Всеки делничен ден от 8:30 до 17:00 часа всеки, който посети сградата на ул. „Искърско дефиле” № 123, ще може да се наслади на произведенията на малката Райа.

 

Творческият път на Райа тръгва от ежегоден конкурс за изписване на великденски яйца, който е организиран от читалището в  село Локорско. Почти от същият период започва да рисува. Темата, която най-силно я вълнува и присъства в почти всички нейни рисунки е „Приказните герои”.

 

Това е втора детска изложба, инициирана от кмета на района, г-жа Даниела Райчева. Първата завърши дни преди Нова година и беше от рисунки на деца от 171 ОУ „Стоил Попов” в квартал Кумарица.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА