Ремонт на сграда номер две на ДГ 102 в кв. Курило

 

От началото на месец ноември 2016 г. стартира цялостен ремонт на сграда номер две на ДГ 102, филиал „Кременица“, бивше ЦДГ №2/, кв. Курило. Ремонтът се извършва с цел подобряване условията в сградата, както и подобряване на нейната енергийната ефективност.
Какво ще се ремонтира?
1. Премахване на старото покривно покритие от етернитови плоскости, материал забранен за употреба от години, поради риска, свързани с експозиция на азбест.
2. Премахване на обшивката по покривните стрехи - плоскости от пресован картон, на места талашит, които към момента са с нарушени функции, разрушени и разбити и са предпоставка за допълнителното охлаждане и омокряне на подпокривното пространство, както и стареене на материалите.
3. Премахване на фасадните азбестоциментови плоскости.
4. Извършен е основен ремонт на покрива - подменени са компрометирани дървени елементи от конструкцията /след демонтажа на етернита/, монтира се дъсчена обшивка, върху нея един пласт хидроизолационна мушама и финишно покритие – битумни керемиди.
5. Долната страна на стрехите се затваря с дъсчена обшивка.
6. По пода на подпокривното пространство се полага топлоизолационен слой от минерална вата с дебелина на слоя 12см. и с коефициент на топлопроводност на материала 0,035w/mK. Под топлоизолационния слой се монтира пароизолационно фолио, а върху минералната вата се полага фолио, за да се защити от разнасяне и разпиляване при ремонт или ревизия на подпокривно пространство и покрива.
7. Подменят се олуците, водосточните тръби и казанчетата
8. Извършва се топлоизолиране на фасадните стени от външната страна с топлоизолационна система от експандиран пенополистирол / ЕРS/ с дебелина 6см. При обръщането на фасадните отвори/ по страниците/- ЕРS с деб.2см. Коефициента на топлопроводност на изолационните материали е 0,035W/mK. Външното покритие е с облицовка от винилова обшивка /сайдинг/.
9. Ще бъде извършен цялостен вътрешен ремонт - изграждане на окачен таван с минералноватни платна, лепене на нови тапети, нова подава настилка от ламиниран паркет, подмяна на интериорните врати, изграждане на нова ел.инсталация и нови луминисцентни осветителни тела, вградени в окачения таван, ремонт на санитарните възли и кухненските помещения.
Финансирането на ремонтните дейности е от бюджета на Столична община. Срокът за приключване на му е до 23.12.2016 г. Така приложените мерки и изпълнени енергоспестяващи мероприятия ще доведат до намаляване на действително необходимите разходи за поддържане на нормативните стойности на микроклимата в помещенията, за за комфорта и здравето на децата.







 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА