До 10 февруари ще се събират средства за кампанията за изграждане на православен параклис в местността "Кръста"

 

10 февруари 2021 година е крайният срок, до който ще се събират средства за кампанията за изграждане на православен параклис в местността "Кръста" на ул. "Искърско дефиле" и ул. "Бъдеще", съобщиха организаторите на инициативата. В момента средства се събират в кутиите, разположени в търговската мрежа и на разкритата за целта банкова сметка.

Инициативата беше стартирана в края на 2020 година. Както съобщихме тогава, кметът на район "Нови Искър" Даниела Райчева, се срещна с част от инициативния комитет на организаторите, в лицето на Бойко Манчев, Цецо Игнатов и Любен Найденов. На срещата кметът Райчева пое ангажимента районната администрация да съдейства в организацията на кампанията и урегулирането на терена за параклиса, който е общински.

Напомняме, че плановете на ораганизаторите за реализацията на тази инициатива, включват, освен параклис с името "Св. Дух", да се изградят също и алеи, детска площадка, кът за отдих с навес и чешма, които да се използват от жителите свободно.

Идеята ще се реализира на общински терен, който вече помогнахме да се урегулира, а с доброволен труд от страна на тези хора се почисти и огради. Също така със средства на църковното настоятелство е положен и фундамента на параклиса.

Зам.-кмета по строителство, инж. Людмил Игнатов, лично да отговаря, ръководи и съдейства за провеждането на всички процедури и дейности по прокарването на ток и вода за имота.

Към този момент има стартирана кампания за набиране на средства за реализрането на проекта, които по изчисления на инициативния комитет са в размер на 40 хил. лв.

За целта организаторите са разкрили банкова сметка: BG51STSA93000027533592 - титуляр на сметката: Росен Манчев, както и три телефона, на които всеки желаещ да помогне, може да се обади - 0876074555, 0889633915, 0896037670.

Кутии за набиране на средства за построяване на православен параклис "Св. Дух" в местност "Кръста", разположени на територията на гр. Нови Искър:

Фреш Маркет, кв. Курило, ул Искърско дефиле №164 и ул. Розова долина №16

Фреш Маркет, кв.Кумарица, ул. Светлина №46

Супер Марио Маркет, кв Курило, ул Искърско дефиле №156 и кв.Кумарица- ул. Искърско дефиле №109

Магазини Фантазия, кв Курило,ул.Търговска №18, кв.Кумарица,ул.Лозарски път №24 и ул. Хаджи Димитър№26 кв.Славовци-ул.Искърски дефиле №2В

Плод и зеленчук ЕТ "Криси"- С.Кръстанова кв.Курило, ул. Искърско дефиле 154

Денонощен магазин ИН ДЕЖИЛ ЕООД-ул.Искърско дефиле 251А

Строителен магазин"Топливо"-ул.Искърско дефиле 143А

Цветарски магазин "Люто"- ул.Търговска №9

Магазин за домашни потреби в квКурило, ул.Искърско дефиле №164

Магазин за домашни потреби кв. Кумарица, ул.Хаджи Димитър №26

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА