НАЧАЛО НА ПРОГРАМА „СТАРТ НА КАРИЕРАТА“

 

                                         НАЧАЛО НА ПРОГРАМА  „СТАРТ НА КАРИЕРАТА“

Агенцията по заетостта започна прием на заявки от областни,  общински администрации и столични районни кметства за разкриване на нови работни позиции за младежи с висше образование. Работните места се финансират по Програма „Старт на кариерата“, в която активно участие взима и район “Нови Искър“.

За да кандидатстват по Програма  „Старт на кариерата“ през 2022 г., младежите трябва да са на възраст до 29 години, да са завършили  висше образование и да нямат трудов стаж по придобитата специалност. В рамките на 12-месечен трудов договор те ще могат да натрупат първия си стаж, професионален опит и умения по придобитото образование, с  което да започнат своето кариерно развитие. В срок до 14.09.2022 г. включително, кандидатите подават Заявление за кандидатстване по Програмата, в което посочват ведомствата, за които кандидатстват и съответните работни места.

Младежите, които отговарят на условията на Програмата, ще бъдат насочени за интервю от бюрото по труда в което са регистрирани, за кандидатстване към работните места. 

До 23.09.2022 г. включително  областните и общинските администрации провеждат интервюта и класират кандидатите. До 26.09.2022 г. включително Агенцията по заетостта публикува на интернет-страницата си списък на класираните кандидати, а дирекции „Бюро по труда“ уведомяват класираните на първо място кандидати и ги насочват за започване на работа.

Препоръчваме на младите хора да се запознаят със възможностите, реда и условията за работа по програма „Старт на  кариерата“ на следния адрес: https://www.az.government.bg/pages/programa-start-na-karierata/. В същата рубрика  в срок до 13.09.2022 г. ежедневно ще бъде публикуван Списъкът на заявените работни места, както и изискванията за заемането им.

 

 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА